Home
Anita Haex liedteksten en muziek
 

Medaalie vanne Preens, van Ronald Moonen en Anita Haex

 
Van Eijsde tot de Mokerhei

Vastelaovundj

'Vastelaovuslidjes' zijn belangrijk in Limburg. Die schrijf ik dan ook met regelmaat. Tenminste een paar per jaar.

Met mijn voor de fun geschreven nummer Det hoedje kwam ik in de halve finale van het Limburgs Vastelaovusleedjes Konkoer (LVK). Daarna begon ik te schrijven voor anderen met wisselend succes. 

Ik geniet steeds opnieuw van alle creativiteit die er is onder de tekstschrijvers en componisten. Het moet immers ieder jaar weer over hetzelfde thema gaan.

En een aantal jaren mocht ik als lid van de hoofdjury vele ingezonden liedjes beoordelen.

 
Anita en Weert FM 2009

Vastelaovundjlidjes

Als echte vastelaovundjveerder ben ik dol op vastelaovundjmuziek en schrijf zo af en toe ook een vastelaovundjliedje. Ieder zichzelf respecterende vastelaovundjvereniging schrijft wel een liedjesfestival uit. De winnende schlager wordt meestal ingestuurd naar het LVK (Limburgs Vastelaovundleedjes Konkoer) en is in Limburg het hoogst haalbare op dit gebied. Als je daar kunt winnen ben je zeker van vele optredens en het is een opstapje naar meer bekendheid. 

Ik voel me zeer betrokken bij de vastelaovundjmuziek in 'groot' Limburg. Met veel plezier mag ik af en toe jureren bij liedjesfestivals.

Dat heeft er toe geleid dat ik een aantal keren als gast DJ bij radio Weert FM (bij Marco Stals) drie uur lang de leukste vastelaovundjnummers mocht laten horen tijdens het programma 'Op zien Limburgs'. Het was een happening.

Bijgaand een foto van dit avontuur bij Weert FM.

 
Carien en Ronald in Luiperke

Carien en Ronald Moonen

Ronald en Carien, ook bekend als Duo Difference, zingen ook vastelaovusteksten die ik schreef. Ronald componeerde hiervoor de muziek.

Liedjes die de halve finale LVK haalden:

Lekker dink. (op de jubileum CD Verkuskop)

Medalie van de Preens (en in de Zoepkoel in Venlo)

Schoeem op miene kop (en te gast in het Luiperke van Sjra Puts)

Begaaje ( op Rogstaekers CD)

Di-j schoon (op een Rogstaekers CD)

Woee 't hert van vol es (op een Rogstaekers CD)